Mogočna stavba v Centru Ljubljane na Karlovški cesti 18 že 100 let nudi dom učencem in dijakom s posebnimi potrebami. Konec junija, ko se začnejo počitnice in se učenci in mladostniki vrnejo v matične družine, prostori samevajo, prav tako ni več vrveža na igrišču in pod drevesi v parku. Lani pa smo se odločili, da bomo od 7. julija do 17. avgusta  odprli vrata za vse obiskovalce Ljubljane, ki potrebujejo namestitev ter prijazno okolje. Dom smo spremenili v hostel, ki smo ga  poimenovali Hostel pri Janezu.

Hostel pri Janezu leži v Centru Ljubljane pod Ljubljanskim gradom. Večina glavnih turističnih zanimivost je od hostla oddaljena le dobrih 10 minut hoje: glavna tržnica, Ljubljanski grad, katedrala, mestna hiša, Tromostovje, Prešernov trg in Kongresni trg. Kljub centralni lokaciji je hostel odmaknjen od mestnega vrveža, kar našim gostom omogoča uživanje v senci dreves v našem vrtu ali sproščanje na športnih površinah pred hostlom. Poslikani zidovi ter mavrične slike, ki so jih ustvarili naši otroci in mladostniki, pa pričarajo toplino in domačnost prostorov.

Posebnost Hostla pri Janezu je, da v njem svoje počitniško delo opravljajo  mladostniki s posebnimi potrebami.   Poleg  prijetnega bivanja in zadovoljstva gostov je namen hostla tudi socialno vključevanja mladih s posebnimi potrebami. Ob spoznavanju Ljubljane boste lahko spoznali tudi Nika, Čazima, Simona in ostale mladostnike, ki vam bodo z nasmehom polepšali dan.