Poletje se počasi poslavlja, z njim pa z obratovanjem za letos zaključuje tudi naš hostel.

Prve goste smo dočakali 1. julija, vse od začetka pa smo gostili popotnike iz preko 30 različnih držav!

vtis

Gostje bodo lahko v hostlu prenočili le še do nedelje, 21. avgusta. Bliža se namreč 1. september, čas, ko bodo šolske klopi zopet zasedli otroci in mladostniki, ki tekom šolskega leta živijo v Domu.

1

Zemljevid, ki prikazuje države, od koder prihajajo naši obiskovalci, je iz dneva v dan bolj pisan!

Poleg večinskih gostov iz Evrope so nas obiskali tudi tisti iz bolj oddaljenih krajev. V preteklih tednih smo tako gostili popotnike iz Šrilanke, Argentine, Peruja, Malezije in Savdske Arabije! 

map

 

Turisti, ki so nastanjeni pri nas, so prijetno presenečeni nad urejenostjo prostorov, prijaznim osebjem in obilnim zajtrkom, ki poskrbi za uspešno nadaljevanje dne, 

paintings

Najprej zato, ker ne gre za tipičen hostel, kot ste ga morda vajeni. 

recepcija

Vrata našega hostla so odprta vse od 1. julija!

Od takrat smo gostili ljudi iz najrazličnejših delov sveta; poleg večinskih gostov, ki prihajajo iz Evrope, so nas obiskali tudi popotniki iz daljne Nove Zelandije, Avstralije, Amerike in celo iz Brazilije!

Hostel Pri Janezu

Hostel pri Janezu je do naslednjega poletja zaprl svoja vrata za popotnike in bo spet za celo šolsko leto sprejel učence Centra Janeza Levca Ljubljana.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali in upamo, da se vidimo naslednje leto, če vas pot spet zanese v Ljubljano.

WP 20150708 11 29 41 Pro 002Za nami je prvi teden, odkar je Hostel pri Janezu odprl svoja vrata. Ko smo vzgojitelji, naši učenci in dijaki strnili svoje vtise, smo bili z opravljenim zadovoljni. Hostel je poln gostov, Eva in Sergeja že obvladata delo v kuhinji, Vanesa in Martina sta vestni sobarici, Nik ponovno sprejema goste, Valentin ureja okolico, Čazim hodi na policijsko postajo, tržnico … Prva ekipa je vzorno opravila svoje delo.

V stavbi Centra Janeza Levca Ljubljana bo kmalu ponovno zaživel čisto pravi hostel. Zgodba, ki se je začela že lansko leto, bo svoje nadaljevanje dobila tudi letos; z začetkom julija bomo dom, v katerem med šolskim letom bivajo učenci, preoblikovali v hostel in sobe ponudili vsem popotnikom in obiskovalcem, ki v Ljubljani potrebujejo namestitev.

Vodja OE Dom Centra Janeza Levca in Hostla pri Janezu Irena Nose je bila zaradi projekta Hostel pri Janezu nominirana za ime tedna na Valu 202. Glasujete tako, da pošljete SMS s ključno besedo VAL1 na 1919 (cena SMS-a je 1 € in gre v humanitarne namene) in lahko glasujete večkrat. Vabimo vas tudi, da glasujete preko spleta na spodnji povezavi, žal pa so ti glasovi manj vredni ob končnem štetju.
http://val202.rtvslo.si/2014/07/izberite-ime-tedna-59/

Glasovanje traja danes 21. 7. 2014 do 11:30.

Vabljeni k glasovanju in širjenju novice.

Hostel pri Janezu bo svoja vrata odprl 7. julija 2014 in bo deloval do 17. avgusta 2014.

Mogočna stavba v Centru Ljubljane na Karlovški cesti 18 že 100 let nudi dom učencem in dijakom s posebnimi potrebami. Konec junija, ko se začnejo počitnice in se učenci in mladostniki vrnejo v matične družine, prostori samevajo, prav tako ni več vrveža na igrišču in pod drevesi v parku. Letos pa smo se odločili, da bomo od 7. julija do 17. avgusta odprli vrata za vse obiskovalce Ljubljane, ki potrebujejo namestitev ter prijazno okolje. Dom bomo spremenili v Hostel, ki smo ga poimenovali Hostel pri Janezu.

Hostel pri Janezu leži v centru Ljubljane pod Ljubljanskim gradom. Večina glavnih turističnih zanimivost je od hostla oddaljenih le dobrih 10 minut hoje: glavna tržnica, Ljubljanski grad, katedrala, mestna hiša, Tromostovje, Prešernov trg in Kongresni trg. Kljub centralni lokaciji je hostel odmaknjen od mestnega vrveža, kar našim gostom omogoča uživanje v senci dreves v našem vrtu ali sproščanje na športnih površinah pred hostlom. Poslikani zidovi ter mavrične slike, ki so jih ustvarili naši otroci in mladostniki, pa pričarajo toplino in domačnost prostorov.